مقابله با عادت شنيدن موسيقي
راه هاي مقابله برخي شناختي، برخي عاطفي و برخي رفتاري اند.
1. موسيقي لهوي: با ايجاد غفلت، زمينه رشد گناهان ديگر را در ما افزايش مي دهد و توجه به حضور ناظران محترم (خدا،ملائکه، ائمه) را در نظر ما بي رنگ مي کنند. و اين به تعبير امام سجاد ـ عليه السلام ـ در دعاي ابوحمزه باعث روي گرداندن عنايت خدا از ما مي شود.
2. موسيقي لهوي، با جذابيت هاي کاذبي که دارند به تدريج ما را به خود وابسته مي کنند و اين وابستگي در ما عادت ايجاد مي کند و اين عادت بد منجر به ضعف اعتماد به نفس و خويشتنداري مي شود.
3. با اندکي تأمل متوجه مي شويم از زماني که برخي گناهان را عادي در نظر مي گيريم يا اثر بد آن را رد مي کنيم و يا به توجيه آن مي پردازيم به تدريج گناهان ديگر نيز در ما رشد مي کنند.
4. کنترل محرک مي تواند عامل بسيار مهمي در ترک عادت شود اگر موسيقي (نوار، سي دي، فايل و...) در دسترس داريد آنها را محو کنيد و يا کاري کنيد که نتوانيد از آن ها به ويژه زمان هاي غفلت استفاده کنيد.
5. از تفريحات سالم و جايگزين و موسيقي ها و الحان غير لهوي جهت ترک موسيقي لهوي کمک بگيريد.
6. جدول زمان بندي اي تهيه کنيد و در آن برنامه اي براي ترک يا ترک تدريجي در صورتي که ابتدا براي شما ترک کلي آن مشکل است، بنويسيد. با خود شرط کنيد که مثلا مدت چهار روز آن را کنار مي گذاريد يا دفعات آن را کم مي کنيد و براي خود در صورت خروج از برنامه جريمه در نظر بگيريد و در صورت موفقيت پاداش. پس از چهار روز آن را تمديد کنيد.
7. فهرستي از ضررهاي شنيدن موسيقي از نظر معنوي،رواني، اجتماعي، اقتصادي تهيه کنيد و هر روز پيوسته آن را مرور کنيد.
8. قدرت اراده خود را کم نگيريد. فهرستي از توانائي ها و تجارب موفق خود را بنويسيد و آن ها را مرتب مرور کنيد اين کار اعتماد به نفس، احساس ارزشمندي و قدرت شما را افزايش مي دهد.